Van ‘heading for disaster’ naar bruisend online met dezelfde pijn!

Als je de moed hebt om te (her)ontdekken wie je bent.....                          

De energie die ik nauwelijks nog had heb ik, als laatste poging om uit dat naderende dal te komen, gestoken in Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

 

Hoe wonderlijk het leven kan lopen heb ik de afgelopen zes maanden ervaren. Na jaren lang vechten voor een, weer een beetje gelukkig en pijnloos leven na het auto ongeluk, had ik het eigenlijk een beetje opgegeven. Het wilde me maar niet lukken om van die vreselijke altijd aanwezige pijn af te komen. Wat ik ook deed de pijn bleef. Na diverse revalidatietrajecten bleef er voor mij niets meer over om nog te doen. Mijn dagen begonnen er bijzonder somber uit te zien. Vreselijk moe machteloos en een serieuze depressie nabij moest ik van mezelf wederom in actie komen. Bij het laatste revalidatietraject bij OCA Den Bosch kwam ik meer te weten over ACT (dankjewel  R.S. )

Mede doordat je veel huiswerk mee krijgt vond ik het een zeer interessante therapie. Daar moest ik naar op zoek, een ACT therapeut! De zoektocht op zich, de mails en telefoontjes met diverse praktijken en de zorgverzekeraar zal ik jullie besparen. Het moest zo zijn dat ik uitkwam bij de praktijk van Family Focus in Eindhoven (family-focus.nl). Fijn, redelijk dicht bij huis en ik kon erg snel terecht voor een kennismakingsgesprek. De (terug)reis naar mezelf was begonnen.

Even voor de duidelijkheid: ik ben geen therapeut of psycholoog. Een ervaringsdeskundige zo zou je mij kunnen noemen. Al vind ik ‘deskundige’ a bit too much credit (alsof je deskundig kunt zijn in het hebben van een depressie). Mijn missie is: het delen van mijn verhaal, zodat iemand met diezelfde chronische pijn (die ik nu nog steeds in dezelfde mate heb) toch een klein beetje hoop gaat hebben op een dag met een lach. De humor die ik terug heb gekregen is echt één van de grootste cadeaus geweest aan het einde van dit traject. Het heeft gezorgd voor een meer helder hoofd: alsof er een bruistablet in zit, er borrelen weer allerlei dingen ideetjes enz. Vandaar de naam van mijn website. Graag wil ik met jullie van alles gaan delen: mijn opvattingen (en misvattingen) over mezelf, mijn constante gevecht, mijn ‘interne raadgever’, nieuwe inzichten, mooie quotes uit de boeken die ik onlangs heb gelezen en nieuwe mensen die ik heb ontmoet. Veel mensen die mij kennen weten dat ik vergroeid was met mijn camera en uitrusting. Sinds het auto ongeluk kan ik dat gewicht niet meer hanteren. Maar ik heb nog vele foto’s die ik met jullie wil delen die ik in de jaren daarvoor heb gemaakt. En recent dan met mijn telefoon (altijd nog beter dan helemaal geen foto's maken). Mocht het allemaal goed gaan met mijn nieuwe website dan zal ik elke keer naast mijn blog ook wat foto’s proberen te plaatsen al naar gelang mijn gesteldheid. Schroom niet om je commentaar achter te laten en wat ‘bruis voor thuis’ mee te nemen.  

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
een jaar geleden

Hoi Sandra
Petje af voor jou!!
Ik zit zelf ook in een zware depressie..
Ga je volgen.
Groetekus karin

Germaine van Bree
een jaar geleden

Hoi Sandra, met veel interesse lees ik jouw moeizame weg. Zelf heb ik ook te maken met chronische pijn en vermoeidheid. Na vele jaren van zoeken naar verbetering in mijn gezondheid kan ik nu zeggen dat in de laatste jaren (sinds mijn vertrek van de Bank) een vorm van acceptatie is gekomen. En natuurlijk blijven momenten, keuzes maken in mijn leven moeizaam verlopen. Perfect zal het nooit worden omdat je niet alle omstandigheden zelf kunt controleren.
Graag deel ik nu dan ook de quote, het gaat beter met me sinds het oké is dat het soms minder met me gaat 🦋
Misschien kende je deze al.
Veel groetjes van Germaine