What about me?

Hey, wat leuk dat je komt kijken! Mocht je niet met een 'direct lijntje' bij bruisend online terecht zijn gekomen bijvoorbeeld omdat je geen familie, vriend of bekende bent dan kun je hier lezen wie ik ben en wat mij de laatste tijd heeft bezig gehouden.

Laat ik nou eens niet beginnen met mijn naam maar wat veel belangrijker is: de reden voor bruisend online. Om kort te gaan ben ik een blog begonnen om mensen met dezelfde chronische pijn (lichamelijk of geestelijk) en of blijvend letsel een hart onder de riem te steken. Misschien weer een beetje hoop te geven op een dag met een lach. Tot voor ruim een half jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nog blij zou kunnen zijn. Het leven hield voor mij niet zo veel meer in, en dan heb ik het niet over mijn dierbaren en hun belangrijkheid, maar over hetgeen ik heb moeten opgeven (mijn werk en vooral mijn grote passie fotografie (zie Through my eyes). De nooit aflatende pijn is er nog steeds, en er zijn dagen dat het huilen me nader staat dan het lachen. Alleen, nu kijk ik er anders tegenaan en heb ik een manier gevonden om mijn chronische pijn en blijvend letsel te verweven in mijn leven. Met de woorden: 'het lijkt wel alsof ik een bruistablet in mijn hoofd heb, alles borrelt en bruist ' nam ik afscheid van mijn ACT Therapeut. Nu weet je ook waarom mijn website bruisend online heet ;-)

 

 

De aanleiding: 

Het is zaterdagmiddag 7 februari 2015 als er iemand bij mij achter op de auto knalt. De bestuurder zat te appen. Het is het begin van heel veel pijn, afscheid, verdriet en ellende. De vier jaren zou ik in 1 zin willen vatten (dan kunnen we door naar het leuke gedeelte). Kop-staartbotsing > Whiplash > Nekhernia > Spondylodese (Nekhernia operatie ) > revalidatie > 3e episode Neuralgische Amyotrofie (spierziekte) > revalidaties > chronisch pijn en blijvend letsel > richting depressie….of toch niet?

 

De therapie:
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) * bij Family Focus in Eindhoven (www.family-focus.nl).

Zo dat was het, op naar mijn Blog voor hopelijk een lach. Mijn humor en inspiratie is ook weer een beetje terug aan het komen zie Bruis voor thuis. Oh ja, mocht je nou denken misschien wil ik eens contact leggen of een vraag stellen: gewoon doen!
Bruisende groet, en ik hoop dat je wat inspiratie meeneemt voor jezelf. En was ik het toch nog bijna vergeten: mijn naam is Sandra Koelstra :-)

*  Steven C. Hayes (1948) Amerikaans psycholoog en hoogleraar is de grondlegger van Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Het kan op dit moment wat langer duren voor ik weer verder kan schrijven. Ik ben mijn rechtszaak (met een letselschade advocaat) aan het voorbereiden en tussendoor hoop ik mijn blog verder te schrijven. Op 2 juli a.s. moet ik voor het eerst in mijn leven voor een rechter verschijnen. Niet iets waar ik naar uitzie maar helaas wel noodzakelijk gezien mijn situatie. Dat kost me enorm veel energie. Hopelijk hebben jullie geduld en keren jullie snel weer terug voor mijn verdere verhaal. Sowieso zal ik proberen om af en toe een paar foto's toe te voegen. 

5 juli 2019 De zitting is geweest (zie daarover mijn blog: de rechtszaak) het is nu wachten tot de rechter daarin een uitspraak doet op 18 september. In ieder geval geeft me dat weer tijd en ruimte om mijn verhaal verder te schrijven. 

 

Binnenkort (in het nieuwe jaar denk ik) het vervolg van mijn verhaal over de letselschadezaak. Ik kan nu al wel zeggen dat ik een paar weken geleden pas de handdoek in de ring heb gegooid. Het heeft me niets opgeleverd dan stress frustratie verdriet etc. 

 

 

 

https://www.facebook.com/sandrakoelstra

https://www.linkedin.com/in/sandrakoelstra